Index \ Nieuws \ Broodmaaltijd basis voor succes! \ Reacties
Broodmaaltijd basis voor succes!

Donderdagavond rijst er twijfel omtrent het de aanwezigheid van Martijn voor de wedstrijd van zaterdag tegen Blauw Wit. Plotselinge problemen met zijn gezichtsvermogen lijken roet in het eten te gaan gooien, later die avond blijkt, tijdens de bokbieravond, ook nog dat het met zijn stembanden schrikbarend gesteld is. De bokbiertjes blijken echter genezend te werken zodat hij toch in staat is om de technische leiding op zich te nemen.

Zaterdagochtend wordt menig Twenthe 9 speler gewekt door zijn mobiel, de boodschap is kort maar duidelijk, de opstelling is uitgelekt. Voor het leeuwendeel van de spelers wordt dit ter kennisgeving aangenomen en wordt er verder geslapen. Op het Wanyng wordt er verschillend gereageerd. Aan het begin van de straat zijn er vreugde taferelen bij Dennis, die zijn comeback opgeluisterd ziet worden met een basisplaats. In het midden van de straat wordt er instemmend gemompeld door Jeroen dat hij niet anders had verwacht. Aan het eind van de straat is het echter oorlog. Martin merkt dat hij zijn basisplaats kwijt is en voert met zijn wederhelft topoverleg. Martin denkt aan gebroken ruiten, lekke banden en opstellingen krassen in motorkappen maar zijn vriendin overtuigt hem van een andere aanpak. Er wordt gebeld naar de technische staf en de broodmachine wordt aangezet. Een paar uur later wordt de technische staf in huize Vaarhorst gefêteerd. De uitwerking van deze noodgreep wordt duidelijk tijdens de wedstrijdbespreking. Martin heeft zijn basisplaats.
De wedstrijdbespreking kent weinig hoogtepunten en er wordt naar Blauw Wit vertrokken. Daar blijkt tijdens het omkleden dat Mark W. zich ernstig zorgen maakt omtrent de fysieke gesteldheid van Bryan. Hij masseert, voorziet diens enkels van tape en praat hem moed in. Veel te vroeg staan we weer op het veld. Tijdens de warming-up houdt Martijn zich afzijdig en probeert Mark W. de leiding te nemen. Hij informeert bij Bryan hoe het gaat, roept dat er twee groepen van vijf moeten worden gevormd, informeert bij Bryan hoe het gaat, roept dat er bewogen moet worden en informeert bij Bryan hoe het gaat. De grootste opluchting vindt plaats op het moment dat de scheidsrechter aan zijn warming-up begint, het is niet Casper.

(ook Bernd is tevreden!)

We beginnen de wedstrijd scherp en er wordt direct druk gezet. Er wordt goed gevoetbald en dit is voor een groot deel te danken aan het feit dat de technische leiding heeft gekozen voor een voetballend centrum. Niek staat, niet naar volle tevredenheid, voorstopper maar zorgt er hiermee wel voor dat er, samen met Remy, veel voetbal van achteruit mogelijk is. Hoewel we dus goed voetballen en kansen creëren blijft de goal lang uit. Het is uitgerekend Martin die de ban breekt. Uit een ingooi sleurt hij, met een tegenstander op zijn rug, richting zestien en rond fraai af. Na de goal blijven we voetballen en verdienen we een penalty als Roy onreglementair wordt gestopt in de zestien. Verdienen is echter iets anders dan krijgen zodat de stand 0-1 blijft. De Blauw-Wit sluitpost redt nog fraai op een kopbal van Jeroen en er wordt nog een bal van de lijn gehaald. Tot vijf minuten voor rust kunnen we dus enkel klagen over de stand maar niet over het vertoonde spel. Eén van de eerste uitbraken van Blauw-Wit wordt uitstekend gepareerd door Marco. Er is niets aan de hand, we hebben de wedstrijd in handen totdat Dennis een niet al te handige handeling uitvoert die leidt tot een penalty voor Blauw-Wit. Marco stopt de elfmeterschop echter uitstekend. Voor rust wordt het toch nog gelijk doordat Blauw-Wit, na een snelle omschakeling, onze sluitpost kan verrassen.
Na rust komt Wouter voor Roy in het veld. We blijven druk zetten en  het aantal kansen neemt toe. Een schot van de inlopende Remy smoort in de Blauw-Wit verdediging en Martin is er als de kippen bij om het leder in het net te schieten.  De voorsprong is volledig terecht en Blauw-Wit lijkt er doorheen te zitten. Als een Blauw-Witter even later het voorbeeld van Dennis volgt en de penalty door ons wordt benut is de wedstrijd beslist. Enkele minuten na onze eerste penalty ligt de bal alweer op de stip na een charge op Jeroen. De hieruit voortvloeiende 1-4 zorgt ervoor dat het verzet bij Blauw-Wit definitief is verbroken. Na voorbereidend werk van de ingevallen Raymond en Jeroen stift Wouter de 1-5 binnen. Hierna volgt, na een overtreding op Wouter, ook nog de vierde penalty van de wedstrijd. Nu mag Bryan aanleggen en de spanning bij Mark W. is zichtbaar. De bal wordt resoluut ingeschoten en rustig wordt richting eigen helft gelopen. In de dug-out is Mark door het dolle heen, zodra de bal de keeper is gepasseerd springt hij als een dolle in het rond, wijst op zijn rug en trekt zijn voetbalacademie jas over zijn hoofd om er mee rond te gaan zwaaien.  Op het eind van de wedstrijd zijn er nog enkele kansjes voor Blauw-Wit en vermaakt Edwin het publiek nog door ze te trakteren op een sprint. Toen de scheids dit zag begreep hij dat het mooi geweest was.

(uitslag Sportlust-Enter 4-1 nog niet verwerkt)

In verband met het europees avontuur van de koploper van de eredivisie wordt er woensdagavond getraind. Zie maar even of je komt, je basisplaats kun je immers ook gewoon middels een broodmaaltijd veiligstellen.